Region Udarno Vijesti

Kapetan Costa Concordie vozio Sanadere na krstarenje

Skupa krstarenja, odmaranje u luksuznom hotelu i letovi privatnim avionima na utakmice Lige prvaka, bili su samo su dio “svakodnevnih aktivnosti” Ive Sanadera nakon što je u ljeto 2009. odlučio napustiti sve političke funkcije.

2010. supružnici Sanader izdvojili su  3800 dolara za krstarenje Costa Atlanticom, brodom koji ima četiri restorana, 40 wellnesa i  tri kazališta. Tadašnji kapetan Coste bio je Francesco Schettino koji je prije nekoliko dana među prvima pobjegao s nasukane Costa Concordie.

Bivši premijer nije žalio novce na putovanja i na financiranje kćeri Petre.
Američko Ministarstvo pravde i Ministarstvo državne sigurnosti uručilo je hrvatskom Državnom odvjetništvu podatke iz kojih je vidljivo da je brižni otac Ivo Sanader tokom 2009. i 2010.potrošio desetke hiljada eura na putovanja i financiranje najma njujorškog stana kćerke Petre.

Samo za najam apartmana u Zeckendorf Towersima u New Yorku Sanader je od septembra 2008. do maja 2010. platio 93.100 dolara. Na Petrin račun je uplaćeno više od 100.000 dolara, a uplate su vršene s različitih strana.

Putovanje u Ameriku
Supružnici Sanader u hotelu Beverly Hills prvi put su odsjeli u oktobru 2009. godine. Najam apartmana na dvije sedmice platili su 13.000 dolara
U istom hotelu ponovno su odsjeli potkraj februara2010., mjesec dana nakon Sanaderova neuspješnog stranačkog puča. S roditeljima je tada bila i kći Petra. Trošak? Ma sitnica. 15.000 dolara plaćenih karticom.
Hotel s pet zvjezdica, Beverly Hills poznat je po svojim prekrasnim vrtovima. Ima 208 soba i 23 bungalova s privatnim vrtovima, a u najskupljima je i klavir.

Sa svakog balkona pruža se prekrasni pogled na vrtove i palme Beverly Hillsa. Usluga je vrhunska. U wellnessu se mogu dobiti masaže koje su inovacijama dovedene do umjetničke razine.

 

Jutarnji.hr/Informer.ba