Politika Udarno Vijesti

Kaplan tražio da mu se dodijeli džip, Nikšiću pukao film pa mu poklonio dječiju igračku

Prema pisanju Dnevnog avaza premijeru FBiH Nerminu Nikšiću ”pukao” je film od mlađahnog SDA-ovog ministra koji je danima tražio da mu ne daju “obični” automobil, pa mu je premijer na kraju poklonio poseban automobil – dječiju igračku.

”Šta ćeš, mlado neiživljeno’‘, bio je komentar uz odmahivanje rukom gotovo svih federalnih ministara nakon što su čuli da je Tihićev poltrončić Salmir Kaplan, zasjevši u fotelju ministra kulture i sporta, od premijera Nermina Nikšića izričito zahtijevao da dobije na raspolaganje džip, a ne “obični” automobil.

Nikšić je pristojno danima pokušavao pojasniti Kaplanu da ga sljeduje “škoda”, a da je džip rezerviran za potpredsjednika Vlade, no to mlađahnog SDA jastreba nije zanimalo. Stalno je upirao pjevušeći hodnicima i u kancelariji poznatu Vajtinu pjesmu, ali u vlastitiom aranžmanu: ” Kupi mi, babo, kupi mi, babo… džip”, piše Dnevni avaz.

Na kraju je, kako su prepričali neki od ministara, premijeru doslovno pukao film od Kaplanovog “peglanja”, te se na jednoj od sjednica Vlade Federacije BiH pojavio noseći u rukama dječiju igračku “džip”, koju je darovao Kaplanu, što je izazvalo salvu smijeha ostalih ministara.

Dnevni avaz također navodi kako je opće poznato da je na kraju ipak hajrovao bijelog hyundaija koji koristi kako bi barem nečim šarmirao sarajevske djevojke s kojima ga viđaju po raznim restoranima i hostelima na Baščaršiji.

Foto: Avaz

Dnevni avaz/Informer.ba