Crna hronika Udarno Vijesti

S karabinom u autu krenuo u obračun

Događaj koji je uznemirio javnost Bosanskog Novog desio se preksinoć u kafani u ulici Nadežde Petrović oko fajronta, navodno zbog puštanja muzike. U verbalnoj prepirci Mladen Popović (24), kako saznajemo u policiji, pivskom flašom udario je Žarka Babića (21), koji se nakon udarca u glavu srušio na pod kafane, gdje ga je Popović nastavio udarati rukama i nogama.

Od udaraca i stakla na podu kafane Babić je zadobio više posjekotina lijeve šake i povredu tetiva, zbog čega je prebačen u Dom zdravlja u Bosanskom Novom, a nedugo nakon toga i u bolnicu u Prijedoru koju je ubrzo samovoljno napustio.

U namjeri da pronađe druga koji ga je pretukao, nepozvan se oko 2.50 sati pojavio u PS Bosanski Novi, gdje je tražio Popovića, koji je nakon bijega iz kafane oko jedan sat poponoći lišen slobode. Kako bi spriječila ponovni sukob, policija je pretresla “ford escort” s nepripadajućim registarskim oznakama kojim se Babić dovezao. Na mjestu suvozača pronašla je takozvani kratež, karabin sa skraćenom cijevi i kundakom, a ispod sjedišta u plastičnoj kesi 21 metak kalibra 7,9 mm te vojnički i lovački nož.

Nakon pronalaska nelegalnog oružja i Babić je priveden u policiju, da bi u jutarnjim satima poslije završene krim-obrade bio pušten na slobodu. Prenosi Dnevni avaz.

I Babić i Popović, prema nezvaničnim saznanjima, imaju podeblje policijske dosjee, mahom zbog krađa, u koje su, navodno, i zajedno išli, te nanošenja tjelesnih povreda.

 

Avaz/Informer.ba