BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Kasumović podnio krivičnu prijavu, traži istragu Tužilaštva i SIPA-e u vezi namještanja konkursa

Zamjenik ministra finansija i trezora BiH Fuad Kasumović podnio je krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za državnu službu (ADS) BiH Nevena Akšamije  i zatražio istrage Tužilaštva BiH i Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ zbog ignorisanja upozorenja da je namješten konkurs za prijem pet državnih službenika u Ministarstvo finansija i trezora.

Istrage su zatražene i protiv članova Komisije za izbor državnih službenika, te nezavisnih eksperata ADS-a zbog sumnje da su učeestvovali u kriminalnim aktivnostima u vezi sa tim konkursom, piše  “Oslobođenje”.

Kasumović je 12. septembra upozorio direktora ADS-a da se znaju imena lica koja će steći status državnih službenika, što se nakon provedenog pisanog dijela stručnog ispita pokazalo tačnim.

“Kriminal i korupcija vezani za prijem u državnu službu traju godinama, ali nikada kao sada nisam imao jasnih argumenata”, istakao je Kasumović i dodao da je apsolutno nemoguće da među 205 kandidata koji su se prijavili na konkurs slučajno pogodi kojih će pet biti izabrano.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Ma nemoj, i to bas sad kad nema kadra SDA onda je sporno, a da ne pricamo o drugoj nacionalnosti, zato sad ima jasne argumente, a dok je SDA nema jasnih argumenata, ma zakljucak svi ste isti