Crna hronika Udarno Vijesti

KCUS: U toku saslušanje Mevlida Jašarevića

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu /KCUS/ u toku je saslušanje vehabije Mevlida Jašarevića, koji je u petak poslijepodne pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.

Portparol Tužilaštva BiH Selma Hećimović rekla je Srni da će saslušanje biti nastavljeno tokom dana, ali nije mogla da saopšti više detalja o samoj istrazi.

Hećimovićeva nije mogla dati ni više informacija o jučerašnjem hapšenje tri lica u Gornjoj Maoči i Sarajevu, koja se dovode u vezu sa Jašarevićevim terorističkim napadom na Ambasadu SAD.

Prema nepotvrđenim informacijama, Jašarevićev branilac je advokat Senad Pupovac.

Tužilac Dubravko Čampara koji vodi istragu o ovom napadu, rekao je juče da će Tužilaštvo predložiti pritvor za Jašarevića, čim on bude sposoban da izađe iz bolnice gdje je smješten nakon ranjavanja, a što se najkasnije može desiti sutra.

Čampara je rekao za federalne medije da su pripadnici Sipe juče u Gornjoj Maoči izvršili istražne radnje nad dvije osobe, te da je pronađena i Mirela Jašarević, supruga Mevlida Jašarevića, nad kojom se, takođe, provedene istražne radnje, nakon kojih će biti odlučeno o daljem postupanju sa njima.

Srna saznaje da su pripadnici SIPE juče u Gornjoj Maoči pretresli kuću Nusreta Pašalića, te da je on priveden.

Dvadesetrogodišnji vehabija Mevlid Jašarević pucao je u petak popodne iz kalašnjikova na Ambasadu SAD u Sarajevu i pri tome ranio radnika na obezbjeđenju američke Ambasade.

Jašarević, koji je tokom terorističkog napada bio naoružan i sa dvije ručne bombe, kao pripadnik vehabijskog pokreta boravio je u Gornjoj Maoči u vrijeme policijske akcije u februaru prošle godine.

Srna/Informer.ba