Crna hronika Udarno Vijesti

Kenan Hadžiavdija iz Vogošće se utopio u rijeci Bosni

U prosekturi Javnog preduzeća “Gradska groblja” Visoko jučer poslije podne identificiran je do tada nepoznati leš mlađeg muškarca koji su u utorak iz rijeke Bosne izvukli specijalci Jedinice za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Kako nam je potvrdila Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, ribari su na rijeci Bosni, u blizini naselja Mulići (Visoko), prekjučer oko 17 sati primijetili leš nepoznate osobe u vodi, te o tome obavijestili policiju.

Ubrzo je u Visoko stigao ronilački tim Specijalne jedinice MUP-a, koji je tijelo locirao i izvukao na obalu te prebacio u Visoko, gdje je jučer obavljena obdukcija i identifikacija, kojom je utvrđeno da je riječ o Kenanu Hadžiavdiji, koji je bio nastanjen u vogošćanskom naselju Svrake – Ravne.

Njegov nestanak su 21. marta policiji prijavili mladićevi roditelji, nakon što se oko jedan poslije ponoći iz kuće uputio u nepoznatom pravcu. Roditelji su posumnjali da je otišao u vehabije. U MUP-u Zeničko – dobojskog kantona je rečeno da je obavljena obdukcija, ali da nemaju detalje o uzroku smrti.

Potreseni viješću da je nađen njihov sin Kenan, za kojim je danima i on sam neumorno tragao po Sarajevu i okolici, Mirsad Hadžiavdija jučer nam je kazao da je šokiran činjenicom da mu je sin mrtav.

– Pozvali su nas iz policije i kazali da su ga našli kod nekog sela u blizini Visokog. Morali smo ići da ga identificiramo i sve nas je to jako potreslo. No, u ovoj cijeloj nesretnoj priči ipak smo sretni što više nećemo biti u neizvjesnosti. Konačno se on i mi možemo smiriti – kazao nam je mladićev otac.

 

Avaz/Informer.ba