Crna hronika Udarno Vijesti

Kiseljak kod Tuzle: Dio kuće pao na majku i sina

Nezira Beganović i njen jedanaestogodišnji sin Kemal u petak su zadobili teške tjelesne povrede kada je na njih pao dio plafona i krova njihove porodične kuće u tuzlanskom naselju Kiseljak.

Ljekari u UKC-u Tuzla su Neziri konstatovali povrede u predjelu lijeve ruke, dok je dječak Kemal slomio desnu nogu. „Izašla sam napolje da donesem vode, kako bih oprala suđe. Kada sam pošla da uđem, dio plafona i krova odjednom je pao na mene i dijete. Zaštitila sam dijete da njemu ništa ne bude, a meni šta bude. Pala sam u nesvijest, a svekrva nas je izvukla ispod ruševine”, ispričala je za Oslobođenje Nezira.

U vrijeme ove nesreće njen muž Munever i drugo dvoje djece, Kadira i Selim, bili su van kuće. Porodica Beganović već nekoliko godina živi u teškim uslovima u trošnoj kući, staroj nekoliko decenija. ˝Situacija je katastrofalna. Porodica Beganović već tri dana živi kod komšija jer se boje za svoje živote. Uputit ću pismo Općini Tuzla i Ministarstvu za ljudska prava BiH u kojem ću zatražiti da se hitno iznađe rješenje, tj. pronađe adekvatan alternativni smještaj za ovu porodicu. Oni se u ruševnu kuću ne smiju vratiti, a približava se i zima. Ovim putem apelujem na sve ljude dobre volje, predstavnike vlasti i privatnike da daju svoj doprinos kako bi se pomoglo ovoj porodici˝, kazao je za TIP vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla Mehmed Mujić.

 

Informer.ba