Politika Udarno Vijesti

Kljujić i Lazović uputili pismo podrške muftiji Čamdžiću

Stjepan Kljuić i Miro Lazović, bivši član Predsjedništva RBiH i predsjednik Skupštine RBiH, uputili su pismo podrške i zahvalnosti muftiji banjalučkom Edhemu ef. Čamdžiću povodom neprihvatanja odlikovanja Ureda predsjednika RS-a Ordena časti sa zlatnim zracima.

-U ovim teškim vremenima za našu državu Bosnu i Hercegovinu, kada njeni rušitelji više ne skrivaju svoje namjere ti si učinio gest svakog divljenja i poštovanja. Ne prihvaćajući odlikovanje povodom Dana RS-a na datum 9. januara 1992. godine kojeg su utemeljili haški optuženici Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik i Ratko Mladić, ti si efendija pokazao više političke zrelosti i samopoštovanja, kako prema preživjelim te svim onim žrtvama agresije, nego svi dužnosnici i politički djelatnici zajedno, kaže se u pismu upućenom efendiji Čamdžiću.

-Nas borce za ovu zemlju više ne iznenađuje ponašanje onih koji su počinili toliko zla i pokušali oružjem podijeliti BiH koliko šutnja i nemar onih koji bi po svom položaju morali biti na braniku naše domovine. Ovaj tvoj čin odbijanja Dodikovog odlikovanja ostat će na žalost usamljen, ali na ponos svih onih istinskih patriota i domoljuba, kažu Kljuić i Lazović u pismu upućenom muftiji banjalučkom.

 

Fena/Informer.ba