Svijet Udarno Vijesti

Ko pljačka London? Kćerka milionera i ambasadorica Olimpijskih igara!

Jedna od izgrednica u Londonu je i 18-godišnja Chelsea Ives, ambasadorica Olimpijskih igara koje će sljedeće godine ugostiti britanska metropola.

Ives je uhapšena prošle nedjelje i provela je noć iza rešetaka, a u zatvoru je završila nakon bacanja jedne od policijskih blokada na vozilo javnih snaga reda i mira. Navodno je iza rešetaka završila nakon prijave od strane vlastitih roditelja koji su je ‘cinkali’ nakon što su je prepoznali u jednom televizijskom izvještaju kako stvara nerede.

‘Gledali smo televiziju i smučilo nam se. Tada smo vidjeli nju. Reći da smo bili šokirani bilo bi preblago…Ne samo da je to bio netko koga znamo, već naša kćerka. Ona je odlična učenica, dobra sportašica i sjajna pjevačica. Divno je, kreativno i talentovano dijete‘,  komentarisala je Adrienne Ives, majka uhapšene ambasadorice Igara.

Očito je da nerede u Londonu ne rade, kao što većina teorija tvrdi, isključivo neškolovana i siromašna britanska omladina. Među onima koji su razbijali izloge, krali bijelu tehniku i odjeću te palili policijske automobile su kćerka britanskog milionera, student prava, zaposlenik u operi,  pa čak i jedan kuhar organske hrane.

Tako je 19-godišnja kćer milionera Laura Johnson uhvaćena s robom vrijednom 5 hiljada funti. U njenom automobilu pronašli su dva televizora, mikrovalnu pećnicu i nekoliko mobitela. Do petka ujutro policija je u Londonu uhapsila više od 1000 osoba, a protiv njih 591 podignute su optužnice protiv remećenja javnog reda i mira. (J.G./Totalsport)

 

Informer.ba