Crna hronika Vijesti

Kod 48-godišnjaka pronađeno 2,7 kilograma marihuane

Policija je uhapsila Radovana Trninića (48) iz srbačkog sela Kukulje kod koga je, prilikom pretresa njegove kuće i pomoćnih objekata, pronađeno 2,7 kilograma marihuane.

Droga je bila upakovana u tri paketa, ulijepljena selotejp-trakom i sakrivena na tavanu pomoćnog objekta, spremna za ilegalno tržište.

Ovu akciju juče su izveli pripadnici Policijske stanice Srbac i Sektora kriminalističke službe Banjaluka. U Policijskoj stanici Srbac istakli su da je hapšenje uslijedilo nakon dužeg praćenja osumnjičenog u okviru akcije “Kastel 2012”, a osumnjičeni je priznao ovo krivično djelo.

O ovom slučaju obaviješteno je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka koje je predložilo Osnovnom sudu Gradiška da Trniniću odredi pritvor, kako ne bi ometao krivični postupak.

Trninić je u porodičnoj kući živio sa majkom i bratom, bio je nezaposlen, a mještani su ga poznavali kao mirnog i povučenog čovjeka.

Ovo nije prvi slučaj otkrivanja droge u Kukuljama.

Prošle godine u akciji “Kanon” uhapšeno je šest osoba koje su se bavile proizvodnjom i prometom marihuane, te oduzeto 80 kilograma osušene i 120 stabljika zasađene indijske konoplje, a ukupna vrijednost ove vrste droge procijenjena je na više od 300.000 KM.

Prošlog ljeta u srbačkom selu Nožičko zaplijenjeno je 389 plastičnih čaša u kojima je bila zasađena indijska konoplja na jednoj skrivenoj parceli pod kukuruzom.

 

Srna/Informer.ba