Crna hronika Udarno Vijesti

Kod bivšeg policajca pronađena droga i oružje

Borislav Savanović (35) zvani Gidra iz Banjaluke, bivši policajac i vozač u banjalučkom zatvoru, uhapšen je u četvrtak, a u njegovoj porodičnoj kući pronađena je veća količina marihuane i ilegalnog oružja, potvrđeno je u CJB Banjaluka.

Iz policije navode da je Savanović nakon hapšenja sproveden na kriminalističku obradu, a potom je od nadležnog suda dobijen nalog za pretres Savanovićeve kuće u Lovćenskoj ulici u banjalučkom naselju Drakulić.

Tokom pretresa je pronađeno više od kilogram marihuane, kao i digitalna vaga. Zaplijenjena marihuana proslijeđena je na vještačenje kako bi bio utvrđen njen “kvalitet”.

U Savanovićevoj kući pronađeno je i ilegalno oružje, odnosno revolver, skraćena lovačka puška, te dvije kubure. Nakon kriminalističke obrade i saslušanja u policiji, on je pušten da se brani sa slobode. Protiv osumnjičenog je ujedno podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa droge.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi potvrdio je da je Savanović odranije poznat po izvršenju krivičnih djela zbog kojih je prije nekoliko godina prvo ostao bez posla u CJB Banjaluka, a zatim i u Kazneno-popravnom zavodu na Tunjicama, gdje je radio kao vozač.

“U policiji je zloupotrijebio položaj, nakon čega je dobio otkaz i zaposlio se kao vozač u KPZ Banjaluka u vrijeme mandata Stojana Davidovića. U banjalučkom zatvoru su takođe ubrzo otkrili da Savanović zloupotrebljava svoju dužnost i da “šuruje” sa osuđenicima, nakon čega mu je, umjesto podizanja optužnice, ponuđen sporazumni raskid radnog odnosa, što je i prihvatio”, ispričao je izvor “Nezavisnih”.

Saznajemo da je Savanović tokom saslušanja u policiji negirao da je pronađena marihuana njegova, tvrdeći da je ona vlasništvo druge osobe.

 

Nezavisne/Informer.ba