BiH Udarno Vijesti

Kolaps u Sudskoj policiji RS: Zbog nedostatka goriva zatvorenici se ne mogu prevoziti na ročišta

Nakon što je zbog nedostatka novca za benzin došao pod znak pitanja rad Sudske policije u Republici Srpskoj, ministar pravde Džerard Selman obećao je da će biti izdvojen novac iz entitetskog budžeta da bi ovaj problem bio riješen.

Svemu je prethodila nemogućnost prijevoza optuženih u sudove, usljed koje je došlo u pitanje i najavljeno sprovođenje Dragana Paravinje iz Hrvatske u BiH, odnosno u Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Treba istaći da su automobili Sudske policije već ostali bez goriva, jer im je zbog neplaćenog duga od oko 73.000 maraka, dobavljač nakon 12. decembra obustavio isporuku nafte.

U Sudskoj policiji RS-a se pravdaju da su odobrenim budžetom dobili manji iznos od potrebnog, odnosno 88.000 KM, a bilo im je, tvrde, potrebno gotovo duplo više.

Tek nakon upozorenja da se optuženici neće moći pojaviti na suđenjima, ministar pravde RS-a Džerarad  je najavio da su u tom resoru pokrenuli inicijativu da bi im u ovoj sedmici bilo doznačeno oko 80.000 maraka, a imajući u vidu obaveze koje su nastale po osnovu korištenja nafte za potrebe Sudske policije u RS-u.

 

Fena/Informer.ba