BiH Izdvojeno Vijesti

Kolona s puta M-17 zaglavljena kilometar od hotela u Mostaru

Vozila koji su bila blokirana zbog visokog snijega skoro 40 časova u mjestu Drežnica, među kojima i autobusi banjalučkog “Autoprevoza” i sa košarkašima “Hemofarma”, jutros oko 6.00 časova krenula su prema Mostaru, ali još nisu stigla do hotela “Ero” gdje bi putnici trebalo da budu smješteni.

Zoran Stojnić, vozač autobusa banjalučkog “Autoprevoza”, u kojem je bilo troje djece, rekao je Srni da je kolona zaglavljena u gradu kilometar od hotela “Ero” i da čeka pomoć, jer su mostarske ulice kao bob staze i ljudi ne mogu da ostave svoja vozila niti da idu dalje.

Stojnić je naveo da su putnici prošli pravi pakao i da je riječ o velikoj neogovornost vlasti.

“Ušli smo u Mostar, ali ovdje je katastrofalna situacija. Snijeg je veliki, probijamo se stalno, a mašine idu ispred nas. Prometna je samo jedna traka“, rekao je Stojnić za Radio Republike Srpske.

On je naveo da su svi putnici živi i zdravi i da su jutros dobili pomoć.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite Srni je potvrđeno da su do putnika došli noćas u 1.00 čas iz pravca Jablanice, te da su se jutros do 6.00 časova probijali prema Mostaru. Nikom od putnika nije potrebna medicinska pomoć.

U mostarskom hotelu “Ero” Srni je rečeno da košarkaši vršačkog “Hemofarma”, putnici iz autobusa banjalučkog “Autoprevoza”, te iz velikog broja vozila, koji su bili zavijani u mjestu Drežnica, još nisu stigli u ovaj hotel.

Troškove smještaja u hotelu “Ero” platiće Vlada Federacije BiH.

U akciji spašavanja osim pripadnika civilnih zaštita iz Jablanice i Mostara učestvovale su Gorska služba za spašavanje, te pripadnici Federalne uprave policije i deminerski timovi iz Mostara i Jablanice.

 

Srna/Informer.ba