BiH Udarno Vijesti

Kolovozi mjestimično zaleđeni i klizavi. Vozači, oprez!

Nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putnim pravcima u BiH. Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se  pažnja na odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se  na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima zadržavanja pri prelasku granice nisu duža od 15 minuta.

Radovi:

Magistralni putevi:

M-4
Drežnik-Šićki Brod-zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička i teretna vozila koja dolaze iz pravca Tuzle, na semaforima u naselju “Irac” se usmjeravaju na magistralni put M-4. Vozila koja dolaze iz pravca Šičke petlje, na raskrsnici kod “Siporex”-a se usmjeravaju na M-4.

M-16.2
Prozor-Jablanica, u toku je sanacija mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-17
Doboj-Modriča (dionica Šešlije-Johovac ), zbog izlaska vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja, radnim danom i subotom od 07do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-19.2
Kladanj-Vlasenica, u mjestu Vitalj u toku je sanacija mosta preko rijeke Drinjače, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-20
Gacko-Foča- na prijevoju Čemerno mogu saobraćati vozila ukupne mase do 15 tona, autobusi i vozila izvođača radova.
Trebinje-GP Ivanica, u toku je izgradnja obilaznice oko grada Trebinja, moguće su povremene kraće obustave saobraćaja.

Kanton Sarajevo:
-Zbog radova na sanaciji kolovoza od 08 do 16 sati usporeno je saobraćanje u ulicama: Kakanjska, Alipašina, Stari Kovači, saopćeno je iz BIHAMK-a.

FENA/Informer.ba