Crna hronika Udarno Vijesti

Komad fasade pao na glavu prolazniku u centru Sarajeva

U centru Sarajeva, na šetalištu u Ferhadiji, danas je u prijepodnevnim satima lakše povrijeđen Huso Skenderagić (67), kome je, dok je šetao, na glavu pao komad fasade s obližnje zgrade.

Skenderagić je prolazio kroz centar grada, nedaleko od skele koja je postavljena zbog sanacije zgrade, kada se obrušio komad fasade. Građani, koji su se zatekli na licu mjesta, odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Uplašeni građani policiji su prijavili da je pao dio skele, koja se nalazi na zgradi u Ferhadiji, na broju 6,  ali je policija utvrdila da je riječ o komadu fasade.

“Službenici MUP-a KS uradili su uviđaj. Građanin je lakše povrijeđen. Prevezen je kolima Hitne pomoći u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Zbrinuta mu je povreda, a on je samoinicijativno  napustio bolnicu i nije želio zvati policiju”, rekao nam je danas Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

On je rekao da će policija postupiti u skladu sa zakonom i tražiti odgovorne za ovu nezgodu.

Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS, kazala je da su Skenderagiću konstatovane ogrebotine na glavi.

“Zbrinuta mu je ta ogrebotina na glavi i otišao je kući”, kazala je Jandrićeva.

U Kantonu Sarajevo, posebno  na području općina Centar i Stari grad, registrovan je veliki broj zgrada s oronulim fasadama, koje su prijatnja za sigurnosti građana.

Već godinama  se čeka na sredstva kojima bi se obnovile fasade, posebno u pješačkim zonama, a vlasti prebacuju odgovornost jedni na druge. U općini Centar su nam kratko  prokomentarisali da su zgrade na pdoručju ove općine u privatnom vlasništvu, te da  su kućepazitelji  u zgradama odgovorni za fasade.

 

Nezavisne/Informer.ba