BiH Udarno Vijesti

Komšić i Izetbegović čestitali Dan nezavisnosti BiH

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović uputili su čestitku građanima BiH u zemlji i inozemstvu povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

“Na ovaj dan naše misli su najprije s onima čiji su najmiliji svoje živote utkali u odbranu slobode i prava na život dostojan čovjeka. Na nama je da im se odužimo tako što ćemo, ne zaboravljajući prošlost, graditi prosperitetnu budućnost za buduće generacije.
Vrijeme koje je pred nama trebamo iskoristiti da, gradeći međusobno povjerenje, kreiramo ambijent u kojem će svaki čovjek, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost ili političko uvjerenje, u punoj slobodi živjeti od svog rada i biti ravnopravan dio velike zajednice slobodnih evropskih naroda i država”, navedeno je u čestitki Izetbegovića.

“Ovim putem želim da svim građanima Bosne i Hercegovine, u zemlji i širom svijeta, onima koji vole Bosnu i Hercegovinu, uputim iskrene čestitke i najljepše želje povodom 1. marta, Danа nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Na ovaj dan je Bosna i Hercegovina, izraženom voljom većine svojih građana, postala nezavisna i suverena država.

Obaveza svih nas je da damo puni doprinos njenoj izgradnji i jačanju, te da osiguramo punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u i Evropskoj uniji. Bosna i Hercegovina je naša domovina i neka joj je sretna jubilarna dvadeseta godišnjica nezavisnosti, sa željom da njoj i njenim građanima naredne godišnjice budu još bolje i sretnije”, istakao je Komšić u svojoj čestitki.

 

Fena/Informer.ba