Crna hronika Udarno Vijesti

Konobar navodio maloljetnice na prostituciju

Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu u Travniku Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.H. iz Bugojna zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ”Spolni odnos s djetetom” (čl. 207, st. 1 KZFBiH) i ”Navođenje na prostituciju” (čl. 210, st, 4 KZFBiH).

Naime, istražitelji Sektora kriminalističke policije su utvrdili osnov sumnje da je prijavljeni, u periodu od 2009. do 2011. godine, radeći kao konobar u dva ugostiteljska objekta u Bugojnu, nakon što je upoznao dvije maloljetne osobe sa područja Srednjobosanskog kantona, zaposlio ih u tim ugostiteljskim objektima, a potom imao seksualne odnose s njima.

Nadalje, prijavljeni ih je navodio na prostituciju, iskorištavajući njihovo teško materijalno stanje, kao i nerazvijeno stanje svijesti, s obzirom da je riječ o osobama od 12, odnosno 14 godina. Prijavljeni je omogućavao većem broju osoba da dijete i maloljetnicu seksualno iskorištavaju, od čega je ostvarivao protivpravnu imovinsku korist.

Nakon hapšenja i kriminalističke obrade, prijavljeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat na daljnje postupanje nadležnom tužilaštvu.

 

Informer.ba