Politika Udarno Vijesti

Konsultacije s Bevandom/ Lagumdžija dostavio zvanične prijedloge kandidata za VM BiH

Mandatar za sastav Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda obavio je danas konsultacije s predsjednikom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom koji mu je u toku susreta dostavio zvanične prijedloge kandidata za mjesto ministra prometa i komunikacija, ministra vanjskih poslova te zamjenike ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, civilnih poslova i sigurnosti.

Kandidat za mjesto ministra vanjskih poslova je Zlatko Lagumdžija, prometa i komunikacija Damir Hadžić, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Ermina Salkičević Dizdarević, zamjenica ministra civilnih poslova Denisa Sarajlić Maglić te zamjenik ministra sigurnosti Mladen Ćavar.

“Kao što vidite, kandidati SDP-a dolaze iz tri različite etničke grupacije”, rekao je Lagumdžija te dodao da je mladim i stručnim kandidatima SDP pokušao napraviti komplementaran spoj s iskusnim političarima koji su kandidati za ministre vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, civilnih poslova i sigurnosti.

Bevanda je nakon konsultacija sa SDP-om istakao da je ohrabren sastankom s predsjednikom SDP-a i predloženim kandidatima.

“Ohrabren sam što mladi ljudi ulaze u tim Vijeća ministara BiH”, rekao je Bevanda.

Na sastanku je razgovarano o svim aktualnim pitanjima u državi poput zakona o popisu stanovništva, državnoj pomoći, eutroatlantskom putu BiH i budžetu BiH.

Postignut je visok stepen usaglašenosti oko svih ključnih pitanja.

Predsjednik SDP-a je istakao da od Vijeća ministara BiH očekuje bolju sauradnju s entitetskim vladama i Vladom Brčko Distrikta BiH.

Fena/Informer.ba