Region Udarno Vijesti

Kosor: Beograd još ne shvata da ih niko više ne pita za savjet

Vremena kada su hrvatski premijeri odlazili u Beograd pitati za savjet i dopuštenje, na sreću, zauvijek su prošla, izjavila je danas hrvatska premijerka Jadranka Kosor komentarišući jučerašnju izjavu srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, koji je prilikom posjete Banjoj Luci neizravno kritikovao Kosor zbog njezinih izjava danih tokom posjete Kosovu.

“Gledajući neke istupe jučer, moram reći da neki političari i u Hrvatskoj i u Srbiji još uvijek nažalost nisu shvatili nakon 20 godina samostalnosti Republike Hrvatske da hrvatski narod ni hrvatski premijeri neće više nikada dolaziti u Beograd pitati za savjet, molbu za dopuštenje da čine ovo ili ono ili da dobiju zabranu da čine ovo ili ono. Ta su vremena zauvijek, na sreću, prošla”, kazala je Kosor, prenosi Hina.

Kosor nije komentarisala izjave predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj Milorada Pupovca, koji je jučer izrazio zabrinutost zbog poruka hrvatske premijerke prilikom posjete Kosovu, ustvrdivši kako o tome već rekla sve što je imala.

 

Fena/Informer.ba