Region Udarno Vijesti

Kosovo: Jedan Srbin ubijen dvojica ranjena

Prema saznanjima Blica, oko 12.30 časova ranjeno je troje Srba u selu Dobruša, koje se nalazi pored Peći u većinskoj albanskoj sredini.

Kako Blic saznaje u Eulexu, u selu Dobruša kod Peći pucano je na Miška Komatinu (47), Ranka Ojdanića (45) i Dejana Bogićevića (45). Komatina je najteže povrijeđen i on je prebačen u bolnicu u Peći.

Komatina, na kojeg je pucao komšija Albanac, preminuo je u bolnici u Peći od posljedica ranjavanja. Kako Blic saznaje, kosovska policija u Peći je identifikovala počinioca, međutim, ni poslije sat vremena od pucnjave nije uhapšen.

Ojdanić i Bogićević trenutno se transportuju u bolnicu u Sjevernoj Mitroviiu.

Kako piše Blic, Komatini je danas došao u posjetu komšija Albanac i prisiljavao ga da proda kuću i zemlju, što je ovaj odbio. Komšija je zatim pošao rukom ispod kaputa rekavši “samo da uzmem telefon”. Međutim, izvadio je pušku i zapucao.

Vojnici Kfora razvukli su bodljikavu žicu oko prostora na kojem se nalaze tako da su sada njemački vojnici i Srbi potpuno razdvojeni.

Akcijom Kfora koja je započela noćas raspoređivanjem snaga i mašinerije po sjeveru Kosova i prvim konkretnim potezima počevši od letiri sata, vojne snage proširile su za oko 350 metara zonu koju kontrolišu kod Brnjaka i uklonile jedan od pet kamiona na barikadi u Jagnjenici, piše Blic.

Suzavac odnosno “biber sprej” korišten je u dva navrata na građane okupljene na ovoj barikadi, zbog čega su morali da zatraže ljekarsku pomoć. Kfor je koncentrisan na barikadi u Jagnjenici na kojoj nema zemljanih ili betonskih nasipa, dok se još jedan konvoj nalazi 300 metara od glavne barikade u selu Zupče.

 

Blic/Informer.ba