Region Udarno Vijesti

Kosovo: Srbi postavili nove barikade

Srbi sa sjevera Kosova danas su na magistralnom putu Ribariće – Zubin Potok, na administrativnoj liniji kod prelaza Brnjak, postavili barikade od zemlje i drva.

Beogradski mediji prenose da su barikade postavljene nakon što je Kfor u jučerašnjoj akciji sa tog mjesta uklonio teretne kamione, koji su bili prepreka na ovom putnom pravcu.

Prije nego što su postavili novu barikadu, Srbi su sa dva skipera iz provalije izvukli kamion, koji je Kfor u jučerašnjoj akciji uklanjanja barikada odgurao prema jezeru Gazivode.

Nasipanje zemlje na putu posmatrali su njemački vojnici Kfora, koji su danas sa dva vozila izašli na administrativnu liniju razgraničenja između Srbije i Kosova kod Brnjaka.

Iako pripadnici Kfora ističu da je administrativni prelaz funkcionalan i otvoren, saobraćaj prema Ribarićima i obrnuto odvija se putem koji zaobilazi administrativni prelaz Brnjak, a na kojem kontrolu vrše pripadnici francuskog Kfora.

Srbi i danas dežuraju na svim barikadama koje su postavljene na putevima na sjeveru Kosova – Jagnjenica, Zupče, Kosovska Mitrovica, Leposavić i na drugim manjim barikadama.

Saobraćaj se ne odvija ni preko drugog administrativnog prelaza Jarinje, već se koriste zaobilazni putevi kako bi se stiglo do Raške i Novog Pazara, odnosno došlo do sjevera Kosova iz ovih gradova.

 

Srna/Informer.ba