Region Vijesti

Kosovo: Uhapšeno više lica zbog trgovine ljudima

U akciji Kosovske policijske službe potpomognute pripadnicima EULEX-a policije tokom vikenda uhapšeno je 26 lica osumnjičenih za trgovinu ljudima, prostituciju i posredovanje u prostituciji.

Akcija pod oznakom “Oki” provedena je na širem području Kosova i Metohije, u Prizrenu, Peći, Uroševcu i Gnjilanu.

Tokom operacije provedene na području Prizrena, Peći i Uroševca, kako se ističe u policijskom saopštenju, otkrivene su dvije žrtve koje su bile predmet trgovine i prostitucije.

U Peći su uhapšena tri lica albanske nacionalnosti, a u Uroševcu i Prizrenu po dva lica albanske nacionalnosti-navodi se u saopštenju u kome se u interesu istrage na saopštava identitet uhapšenih.

U nastavku ove kako se ističe najobuhvatnije akcije, planirane više od dva mjeseca, u nedjelju je u Gnjilanu uhapšeno još 19 lica.

U ovoj akciji šest lica su državljani Kosova, kako se nezvanično saznaje svi kosovski Albanci, dok grupu od 13 ostalih uhapšenih čine muškarci i žene da državljanstvom Srbije.

Ova grupa, koju su predvodili kosovski Albanci, uhapšena je na dvije odvojene lokacije u blizini Gnjilana, a među uhapšenim su lica osumnjičena za trafiking, posredovanje i bavljenje prostitucijom – potvrđeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

Prema istom izvoru akcija nije završena pošto se sumnja da u ovom lancu funkcioniše više desetina lica, vlasnika hotela i ugostiteljskih objekata u Prištini i Uroševcu.

 

Srna/Informer.ba