BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Kozarac: Silovao strinu, brani se sa slobode

Vukašin R. (19) iz Gornjih Garevaca kod Kozarca u prijedorskoj opštini uhapšen je u ponedjeljak zbog sumnje da je silovao svoju strinu R. R. (58) u njenoj kući u Gornjim Garevcima.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Vukašin osumnjičen da je u nedjelju oko ponoći ušao preko balkona u porodičnu kuću svoje strine R. R. koju je napao i navodno silovao.

Osumnjičeni R. R. uspio je da potrga donji veš, te je R. R. izudarao rukama po glavi i tijelu i prijetio da će je ubiti ako bude vikala i zvala policiju. Ona je nastojala da se odbrani, otrgne od njega i izađe na vanjsko stepenište” – rekao je ovaj izvor.

Dodao je da je u trenutku silovanja u prizemlju kuće sa posebnim ulazom bio i sin od R. R. koji je čuo dozivanje u pomoć majke tek kada je ona uspjela da se otrgne iz Vukašinovih ruku i otključa ulazna vrata kuće.

Prema nezvaničnim informacijama Vukašin se tada uplašio i istrčao za R. R. oborio je i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Sin nesretne R. R. potrčao je za njim u nastojanju da ga uhvati ali u tome nije uspio.

Ovaj slučaj silovanja odmah je prijavljen Stanici policije Kozarac čiji su službenici oko dva časa poslije ponoći pronašli i uhapsili Vukašina.

Napadnuta R. R. je poslije dolaska policije odmah prevezena u prijedorski Dom zdravlja gdje je pregledom utvrđeno da na tijelu ima povrede i tragove nasilja što ukazuje da je silovana.

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Branko Bejlajac potvrdio je da im je ovaj slučaj prijavljen i da je u toku istraga da se utvrdi da li je napadnuta žena silovana ili nije.

Vukašin živi u kući udaljenoj samo nekoliko metara od strinine.
Prema pričama mještana Gornjih Garevaca tog dana Vukašin je proveo duži dio dana u društvu sina R. R., a pretpostavlja se da je te večeri bio pijan.

Pušten na slobodu

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti, navodeći Vukašinove inicijale, saopšteno je da je on poslije saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Protiv osumnjičenog biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo silovanja” – navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

Informer.ba