Crna hronika Udarno Vijesti

Kozarska Dubica: Uhapšen lažni pomoćnik ministra

Policija je uhapsila Aleksandra Gajića (41) iz Banjaluke, za kojeg se sumnja da se u aprilu lažno predstavio kao pomoćnik ministra za ekonomska pitanja BiH, te prevario jednog građanina Kozarske Dubice, od kojeg je uzeo 450 KM, a zauzvrat mu obećao navodna donatorska sredstva, saznaju “Nezavisne”.

Gajića su juče ujutru, oko devet časova, uhapsili policajci iz Kozarske Dubice i tom prilikom se, kako nam je potvrđeno, nije opirao.

On se 28. aprila predstavio kao pomoćnik ministra za ekonomska pitanja BiH, te doveo u zabludu oštećenog kako mu može odobriti donatorska sredstva namijenjena za razvoj malih i srednjih preduzeća, a u ime toga mu je uzeo novac u iznosu od 450 KM, čime je počinjeno krivično djelo prevara“, rekao je izvor “Nezavisnih”, dobro upućen u istragu.

Potvrđeno nam je da je Gajić u toku kriminalističke obrade u potpunosti priznao to što mu se stavlja na teret i obavezao se da će vratiti novac oštećenom.

Uprkos tome, protiv njega će biti podnesen izvještaj zbog prevare, a do tada, on je pušten na slobodu“, kazali su iz policije.

 

Informer.ba