Crna hronika Vijesti

Kozluk: Izgorio krov kuće

U požaru, koji je danas zahvatio porodičnu kuću povratnika Abdulaha Hasanovića u Kozluku kod Zvornika, pričinjena je velika materijalna šteta, ali na sreću nije bilo povrijeđenih, javio je dopisnik Srne sa lica mjesta.

U požaru je potpuno izgorjela krovna konstrukcija objekta, koja se obrušavala niz stepenište u unutrašnjosti kuće, tehničke stvari koje su se nalazile u potkrovlju, dio namještaja, kao i dijelovi fasade. Profesionalna vatrogasna jedinica Zvornik lokalizovala je požar, angažujući tri navalna vozila i raspoloživo ljudstvo.

Hasanović je rekao da su se u trenutku izbijanja požara u kući nalazili članovi porodice, kao i majstori koji su radili na fasadi objekta.

Nismo ništa primjetili neobično, čuli smo neko pucketanje i vidjeli dim podalje od kuće, misleći da je neko nešto na njivi u komšiluku zapalio“, rekao je Hasanović i dodao da se zaprepastio kada je pogledao krov kuće.

Nakon što je obavijestio vatrogasce i policiju, mještani su pritekli u pomoć, ali požar se nije mogao gasiti jer, zbog isključene električne energije elektro-pumpa nije bila u funkciji da izbacuje vodu iz bunara.

Morao sam da isključim struju da se požar dalje ne širi po kući”, rekao je Hasanović.

On je optužio Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH što ovaj dio Kozluka još nema vodovodnu mrežu.

BiH je dobila velike donacije za povratak, odnosno za izgradnju infrastrukture – vodovodne, putne i slično, ali sve je to daleko od običnog čovjeka, kao što je moj slučaj“, rekao je Hasanović.

Prema njegovim riječima, da je u kući bila razvedena voda i da ima šaht u dvorištu, razmjeri požara ne bi bili toliki, jer bi se spriječilo njegovo širenje.

On je pretpostavio da bi uzrok požara mogao biti samonosivi elektro-kabal.

Istragom će biti utvrđen uzrok požara i procijenjena materijalna šteta. Osim policije i vatrogasaca, na licu mjesta su se našli i radnici “Elektrodistribucije”

 

Srna/Informer.ba