Region Udarno Vijesti

Kristijan Golubović pokušao da se ubije u zatvoru

Kristijan Golubović, koji u pritvoru Centralnog zatvora čeka pravosnažnost presude na sedam i po godina zatvora, pokušao je juče ujutru da izvrši samoubistvo tako što se isjekao polomljenim žiletom. Tragediju su spriječili zatvorski čuvari, a ljekari su utvrdili da su povrede površinske i da nema potrebe da Golubović bude prebačen na bolničko liječenje.

On je osuđen u decembru prošle godine zbog preprodaje heroina, a kako Press saznaje, incident se dogodio u noći između ponedeljka i utorka.

“Kristijan Golubović je polomio „bikov” plastični žilet. Oštricama je počeo sebe da siječe po rukama” – kaže  sagovornik za Press, i dodaje da su samoubistvo spriječili čuvari koji su obilazili pritvorenike.

On objašnjava da su zatvorski čuvari pogledali u njegovu ćeliju i vidjeli ga kako se siječe.

”Utrčali su i savladali ga i sprečili dalje samopovređivanje. Sebi je nanio povrede na podlakticama obije ruke. Ukupno deset posjekotina. Na sreću, povrede su površinske i nisu opasne po život. Ljekari su mu previli ruke”.

Kristijan nije prebačen na bolničko liječenje već je ostao u svojoj ćeliji, ali će sada biti pod strožim nadzorom čuvara.

Inače, ovo je njegov drugi pokušaj samoubistva u pritvoru jer je nakon hapšenja u januaru 2010. godine u policijskom pritvoru u stanici na Bulevaru despota Stefana pokušao da se objesi.

 

Informer.ba