Politika Udarno Vijesti

Krsmanović: Dodik za svoje neuspjehe optužuje druge

Načelnik Općine Foča Zdravko Krsmanović ocijenio je danas da je neprimjereno da predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik za neispunjenje stranačkih obećanja svoje stranke iz prethodnog perioda optužuje nekog drugog.

Reagirajući na jučerašnje Dodikove izjave, date na stranačkom skupu u Foči, Krsmanović je pobrojao sve što je SNSD obećao, a nije realizirao u toj općini.

“U najmanju ruku je na jedan neprimjeren i nekulturan pa i pomalo bezobrazan način počela kampanja SNSD-a za lokalne izbore. Neprimjereno je da se za neispunjenje stranačkih obećanja iz prethodnog perioda optužuje neko drugi”, naveo je Krsmanović.

Krsmanović je pobrojao i šta je ta lokalna zajednica završila bez pomoći Vlade te pozvao premijera i predsjednika RS-a da obiđu ono što je Foča uradila bez pomoći Vlade, a “ono što je uradila Vlada, ako je to put, da ga otvore s obje strane”.

“Ono što boli sve građane jeste neprimjeren jezik nacionalizma, mržnje i laži kada se dođe u istočni dio RS-a samo da bi se skrenula pažnja od neulaganja, gdje su bili obećani aerodrom Trebinje, veliki turistički kompleks od 40.000 kreveta u Trebinju, ulaganja u Nacionalni park ‘Sutjeska’, ulaganja u TE Gacko, aerodrom na Sokocu. Sve što je vezano za istočni dio pretvorilo se samo u obećanja. Svi znaju, i u RS-u i u BiH, da je Milorad Dodik došao na poziciju i opstaje na ovoj poziciji samo zahvaljući međunarodnoj zajednici”, uzvratio je načelnik Općine Foča na jučerašnje Dodikove optužbe da je Krsmanović podanik međunarodne zajednice.

Krsmanović je dodao i da je “neprimjereno da ga optužuje onaj ko je na tenkovima SFOR-a osvajao repetitore, radio i televizijske stanice, ko je ukidao platni promet sa Srbijom i ko sada rasprodaje gornji tok rijeke Drine strancima”.

 

Fena/Informer.ba