Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Krvavi obračun u stubištu zgrade u Lukavcu: Diler likvidirao konkurenta

Elio Mehić (35) iz Lukavca ubijen je preksinoć oko 18.30 sati u stubištu stambene zgrade u Milerovoj ulici na broju 26 u Lukavcu nakon što su u njega ispaljena dva hica iz pištolja. Jedan metak Mehića je pogodio u grudi, usljed čega je podlegao na licu mjesta.

Odmah nakon događaja policija PU Lukavac uhapsila je Elvisa Urumova (34), za kojeg se sumnja da je usmrtio Mehića. Nad njim se vrši kriminalistička obrada. Uviđajem koji je trajao dugo u noć rukovodio je kantonalni tužilac iz Tužilaštva TK u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova TK i PU Lukavac.

Naređena obdukcija

Dežurni tužilac izdao je naredbu da se obavi obdukcija tijela ubijenog Elija Mehića, koja će biti obavljena na UKC-u Tuzla, saopćio je Admir Arnautović iz službe za odnose s javnošću Tužiteljstva iz Tuzle.

Jučer se naša ekipa našla na licu mjesta gdje se ubistvo dogodilo. Policija iz Lukavca sve vrijeme osiguravala je mjesto zločina, a od jedanaest sati počele su stizati ekipe istražitelja iz Sektora kriminalističke policije kako bi što brže bilo rasvijetljeno ovo ubistvo.

Na mjestu ubistva bilo je vidljivo da je jedan metak ispaljen na ulaznim vratima u zgradu.
Niko od komšija nije bio voljan govoriti o obračunu osoba koje su odranije poznate policiji kao dileri droge i narkomani.

Kupovao drogu

Pred stanom gdje je živio ubijeni Elio Mehić u ulici Petrak u Lukavcu zatekli smo njegovog brata Elvisa, koji nije bio voljan stati pred naše kamere, ali je pristao dati izjavu.

” Prava istina o ovom slučaju je što je Elvis dilao drogu, a moj brat ju je od njega kupovao. Policija u Lukavcu zna da Urumov drogu dila pet-šest godina. Na brata je pucao i kroz vrata. Sada se na Facebooku može pročitati da sam ja ubio brata, valjda zbog istog imena, pa neka se zna prava istina” – kazao je Elvis Mehić, koji je jučer u stanu ubijenog dočekivao rodbinu, komšije i prijatelje.

U zvaničnom policijskom saopćenju ne spominje se treća osoba koja je, navodno, također poznata policiji zbog narkomanije, a bila je akter obračuna narko-dilera u kojem je Elio Mehić platio glavom.

 

Dnevni avaz/Informer.ba