BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Krvavi obračun u Tesliću: Ubio bratića lovačkom puškom

Vlado Kuzmanović /64/ iz teslićkog mjesta Donji Kuzmani pucao je iz lovačke puške na bratića Dragana /22/, koji je ubrzo preminuo, a potom je Draganov otac Vojko /49/ pucao i ubio brata Vladu, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Doboj.

Porodična tragedija dogodila se sinoć oko 18.00 sati poslije svađe dva brata ispred Vladine kuće nakon čega je on uzeo lovačku pušku i otišao u Vojkino dvorište.

Šezdesetčetvorodišnji Vlado zatim je iz neposredne blizine ispalio hitac iz lovačke puške na bratića Dragana i pogodio ga u butinu.

Draganov otac Vojko potom je uzeo sinovljevu lovačku pušku i ispalio dva hica u bratovljeva prsa i ubio ga na licu mjesta, rekla je portparol dobojskog CJB Ljerka Stanimirović.

Nakon što je pucao u brata, Vojko je pozvao policiji, a zatim je sina odvezao u teslićki Dom zdravlja odakle je nakon ukazane ljekarske pomoći upućen u dobojsku bolnicu.

Mladić je preminuo na putu do bolnice.

Njegov otac je uhapšen i nakon završene kriminalističke obrade zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu ubistvo biće predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.

Uzrok tragedije je svađa između dvojice braće, kojoj je ovaj put prisustvovao i Dragan Kuzmanović.

Prema nezvaničnim saznanjima, braća su desetak godina bila u svađi zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, izvršili su pripadnici Policijske stanice Teslić.
Tužilac je naredio obdukciju tijela stradalih radi utvrđivanja tačnih uzroka smrti.

Srna/Informer.ba