Crna hronika Vijesti

Krvničko ubistvo u Zvorniku: Izbo komšiju i pretukao majku

Siniša Vasiljević (34) iz Zvornika ubio je u četvrtak uveče svog komšiju Stojana Jovičića (67), potvrđeno je u CJB Bijeljina.

Ubistvo je, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, izvršeno nožem, a Jovičić je ubijen u svom stanu s više uboda nožem, usljed čega je iskrvario do dolaska policije i Hitne pomoći.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi ispričao je u petak da je ubistvo prijavljeno u četvrtak oko 21.45, a kao mjesto zločina navedena je zgrada u Ulici 9. aprila u zvorničkom naselju Grobnice, gdje su živjeli ubica i žrtva.

Vasiljević i Jovičić su, prema izjavi stanara, živjeli u istoj zgradi, stan do stana, a kobne noći ubica je sa svojom majkom došao u stan žrtve, gdje su zajedno pili alkohol.

“Ubrzo je Vasiljević izašao, a onda se vratio u stan, kao ‘drugi čovjek’. Počeo je da tuče majku, a zatim je izvadio nož i izbo Jovičića po grudima”, ispričao je izvor blizak istrazi.

Nakon zločina Vasiljević je udarao po vratima ostalih stanara i vikao da je ubio Jovičića. Nakon toga je izašao iz zgrade i na ulici nastavio galamu te otišao u lokalnu bolnicu gdje je, takođe, rekao da je izvršio ubistvo. Policija ga je upravo u bolnici pronašla i uhapsila.

Stanari su u petak ispričali da je Jovičić živio sam u stanu u Zvorniku nakon što je izbjegao iz Sarajeva, dok se Vasiljević doselio prije nekoliko dana u zgradu.

Dragoljub Lukić ispričao je da je za ubistvo ujaka saznao u petak ujutro.

“Kada sam jutros otišao na posao, došao je jedan čovjek i obavijestio me da mi je ubijen ujak. Ostao sam bez riječi, nisam mogao da vjerujem. Odmah sam došao u zgradu gdje je stanovao i u njoj zatekao policiju. Vrata stana bila su otvorena i meni je rečeno da ne mogu ući te da je moj ujak odnesen u mrtvačnicu”, ispričao je u petak Lukić.

Dodao je da je njegov pokojni ujak bio miran čovjek, koji, kako je rekao, ne bi ni mrava zgazio. Lukić se prisjetio i da je s pokojnim ujakom dogovorio da u petak zajedno odu na slavu Svetog Jovana u obližnje selo.

Niko, međutim, u petak nije mogao ni pretpostaviti šta je to Vasiljevića natjeralo da ubije svog komšiju.

U policiji su potvrdili da će nakon kriminalističke obrade Vasiljević biti sproveden na saslušanje kod dežurnog tužioca.

 

Nezavisne/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Samo mala ispravka za rečenicu ” a Vasiljević je ubijen u svom stanu s više …” zato sto nije Vasiljević ubijen nego Jovičić..Bez ljutnje molim…