BiH Izdvojeno Vijesti

KS: Završena edukacija provedena u okviru projekta “Podizanje kompetencija profesora srednjih škola za rad s djecom s posebnim obrazovnim potrebama”

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damir Marjanović uručit će u petak 7. decembra certifikate nastavnicima, pedagozima i direktorima škola sa područja Kantona Sarajevo koji su uspješno završili edukaciju provedenu u okviru Projekta “Podizanje kompetencija profesora srednjih škola za rad sa djecom s posebnim obrazovnim potrebama”.

Radi se o prvom sistematskom educiranju nastavnika, pedagoga i direktora srednjih škola za oblast inkluzivnog obrazovanja.

Implementator pomenutog projekta, kojeg su realizovali Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS i UNICEF, je Udruženje “Život sa Down sindromom”.

Projektom “Podizanje kompentencije profesora srednjih škola za rad sa djecom s posebnim obrazovnim potrebama” obuhvaćeno je 25 srednjih škola sa područja KS, 25 direktora srednjih škola, po jedan pedagog iz svake škole, te po pet nastavnika iz svake škole (ukupno 125 nastavnika).

Finansijsku podršku potrebnu za kvalitetno realiziranje ovog projekta obezbijedio je UNICEF.

Svečanoj podjeli certifikata, koja će se održati u hotelu “Evropa” s početkom u 10.00 sati prisustvovat će nastavnici, pedagozi i direktori iz 25 srednjih škola koji su učestvovali u realiziranju pomenutog projekta, saopćeno je iz Press službe KS.

Fena/Informer.ba