Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Kuvajt: BiH najpovlaštenija zemlja u ekonomskim odnosima

BiH može računati na Kuvajt kao na prijatelja koji je želi vidjeti kao prosperitetnu državu i u vezi s tim biće realizovana odluka kuvajtske Vlade da dodijeli BiH status “najpovlaštenije” zemlje u ekonomskim odnosima, rekao je premijer Kuvajta Naser al Sabah.

Al Sabah je u razgovoru sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alkalajem koji drugi dan boravi u posjeti Kuvajtu istakao da su razmjene posjeta na visokom nivou između dvije zemlje posljednjih godina imale pozitivan efekat na sveukupni razvoj odnosa, te izrazio nadu da će taj trend biti nastavljen.

Alkalaj je ukazao na izražen interes BiH za jaču ekonomsku saradnju sa Kuvajtom jer postojeći potencijali nisu dovoljno iskorišteni.

On je o odnosima Kuvajta i BiH i mogućnostima unapređenja danas razgovarao i sa potpredsjednikom kuvajtske Nacionalne skupštine, koji je i predsjednik Grupe prijateljstva sa BiH, Abdulahom Al Roumijem, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Al Roumi je ocijenio da je saradnja parlamenata dvije zemlje izuzetno dobra, konstatujući da grupe prijateljstva u parlamentima igraju važnu ulogu u ukupnoj saradnji. On je najavio i posjetu Nacionalne skupštine Kuvajta BiH.

 

Srna/Informer.ba