Politika Udarno Vijesti

Lagumdžija plasira spekulacije kako bi izazvao nestabilnost RS-a

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da je potrebno što prije obezbijediti većinu u parlamentu BiH da bi se pristupilo formiranju Savjeta ministara.

Dodik je nakon sastanka sa predstavnicima SNSD-a u zajedničkim organima BiH novinarima rekao da u ovoj stranci postoji potpuno jedinstvo i koordinacija u pogledu aktivnosti na nivou RS i BiH.

“Razgovarali smo o načinu koordinacije našeg budućeg djelovanja u zajedničkim organima i SNSD je opredijeljena za što brže formiranje vlasti na nivou BiH“, rekao je Dodik.

On je ocijenio spekulacijama navode pojedinih medija o nejedinstvu u SNSD-u, koji je opredijeljen i za održanje partnerstva sa SDS-om.

“Određeni krugovi iz Federacije BiH plasiraju spekulacije kako bi izazvali nestabilnost u RS, što je dio šire strategije stranaca koju provode kako bi razbili jedinstvo u RS i vladajućoj partiji i naše partnerstvo sa SDS-om”, rekao je Dodik.

On je dodao da je to spremao lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, koji je tražio da SNSD uđe u vlast na nivou BiH bez SDS-a.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić rekao je da neće odgovarati na spekulacije medija o svom prelasku u SDP, kao i o nejedinstvu u okviru SNSD-a, dodajući da su “SNSD i Milorad Dodik narodni izbor i sudbina RS”.

“SNSD daje širok okvir za različita mišljenja, drago mi je da se igra na najjaču kartu – na SNSD kada je riječ o vlasti na nivou BiH i ja sam u ovih 12 godina pokazao da to jesam“, rekao je Špirić.

 

Srna/Informer.ba