Izdvojeno Politika Udarno Vijesti

Lagumdžiji pozlilo u Dnevniku FTV-a, neuvjerljivo branio sporazum s Dodikom!

Predsjedniku SDP-a i ministru vanjskih poslova BiH gosp. Zlatku Lagumdžiji je prilikom gostovanja na ”Dnevniku D” Federalne televizije pozlilo!

Pokušavajući dati odgovore voditeljici na njena žestoka pitanja  u vezi njegovog sporazuma sa Miloradom Dodikom, a tiču se prenošenja nadležnosti sa države na entitete te upravljanju politike radom Tužilaštva, izmjenama Izbornog zakona i drugo, u jednom momentu Zlatko Lagumdžija je zamolio da mu se donese čaša vode, a onda je ustao i krenuo napustiti emisiju – vidno lošeg zdravstvenog stanja.

Od samog početka intervjua, Lagumdžija je  davao neuvjerljive odgovore  na brojna pitanja koja mu je postavljala dobro pripremljena voditeljica Antonija Avram –  o štetnosti njegovog sporazuma s Dodikom za državu i demokratiju u BiH.

Vidno doveden u ”ćorsokak” sa pitanjima i svojim odgovorima, ono što se moglo primjetiti da ni sam Lagumdžija nema valjane argumente zašto podržati takav sporazum. Ono što se moglo naslutiti iz intervjua jeste  da iza njegovog sporazuma s Dodikom stoje ipak neki drugi interesi…a očito na štetu države i demokratije.

Prema saznanjima Lagumdžija je prebačen kolima hitne pomoći na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Informer.ba