Crna hronika Udarno Vijesti

Laktaši: Kod 29-godišnjaka pronađen arsenal naoružanja

Manojlo Zelenika (29) iz mjesta Jablan u opštini Laktaši uhapšen je i kod njega je pronađen arsenal naoružanja, rečeno je Srni u policiji Republike Srpske.

Zelenika je uhapšen juče oko 12.00 sati. Policija je prilikom pretresa kuća i pomoćnih objekata u mjestu Jablan i Trn, te tri vozila i rovokopača koje je koristio Zelenika, pronašla jedan pištolj, 10 različitih pušaka i pet komada valjkastog eksploziva.

Uz potvrdu su oduzeti pištolj “CZ” M-57 kalibra 7,62 milimetara, lovački karabin “remington”, kombinovana lovačka puška marke “brno”, tri lovačka karabina marke “CZ”, malokalibarska puška marke “ČZ”, lovačka puška marke “SSSR”, lovačka puška marke “USSR”, lovački karabin marke “marks”, lovačka puška marke “toz” i pet komada valjkastog eksploziva.

Pripadnici Policijske stanice Laktaši pretres su izvršili juče, u intervalu od 13.00 do 15.00 sati, po usmenoj naredbi dežurnog okružnog sudije iz Banjaluke.

Zelenika je prije hapšenja, između 3.00 i 3.40 sati, u mjestu Glamočani, opština Laktaši, svojim vozilom “golf” prepriječio put jednom licu iz Banjaluke koje se kretalo u vozilu “sitroen”. Nakon toga Zelenika je izašao iz vozila i iz pištolja u vazduh ispalio dva hica.

On se potom vratio u vozilo, kojim je nastavio da gura “sitroen” sve dok ga nije izgurao sa kolovoza. Zelenika je potom napao lice u “sitroenu”, udarivši ga drškom pištolja u glavu čime mu je nanio tjelesne povrede. Povrijeđenom licu ukazana je ljekarska pomoć u Domu zdravlja Laktaši.

Osim Zelenike, policija je uhapsila i 29-godišnjeg Petra Dobricu koji je bio u njegovom automobilu.

Nakon kriminalističke obrade lica su puštena na slobodu, a pripadnici policijske stanice Laktaši će nadležnom tužilaštvu protiv Zelenike podnijeti izvještaj za krivična djela ugrožavanje sigurnosti, nanošenje lakih tjelesnih povreda, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja.

 

Srna/Informer.ba