BiH Udarno Vijesti

Lavina zatrpala vozilo

Na putnom pravcu Istočno Sarajevo – Trnovo, u mjestu Krupac jutros se aktivirala lavina, koja je zatrpala jedno motorno vozilo, saopšteno je iz Civilne zaštite Republike Srpske.

U vanrednom izvještaju Civilne zaštite se navodi da nije bilo ozbiljnijih posljedica, pa je vozač nepovrijeđen izašao iz vozila. Jedan autobus sa dvadeset putnika ostao je zaglavljen u lavini, nije bilo povrijeđenih putnika i trenutno se radi na njegovom izvlačenju. Ekipe “Romanijaputeva” raščišćavaju ovu dionicu puta.

Nove snježne padavine, koje su od juče zahvatile Republiku Srpsku, nanijele su nove količine snijega pa tako najviše snijega sada ima u opštinama Han Pijesak 91 centimetar.

U opštini Istočni Kupres neprohodni su lokalni putevi, a škole ne rade, a u opštinama Han Pijesak, Sokolac, Istočni Stari Grad i Srebrenica ostali su nepročišćeni putevi do nekoliko kuća.

U opštinama Čajniče, Kalinovik, Šekovići, Vlasenica, Bratunac, Petrovac, Krupa na Uni i Jezero palo je između 10 i 40 centimetara novog snijega i svi putevi su prohodni.

U opštini Srebrenica pročišćen je put od Zelenog Jadra do Skelana, a prema Mjesnoj zajednici Bare ostalo je da se pročisti još nekoliko kilometara. Škole u Srebrenici rade skraćeno.

U opštinama Bileća, Nevesinje i Gacko palo je nešto više od 25 centimetara snijega, magistralni i regionalni putevi su prohodni, dok lokalni nisu.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas i sutra će snijeg nastaviti obilno da pada na području Hercegovine i na planinama na istoku, gdje se očekuje novi snježni pokrivač debljine od 50 do 80 centimetara. Duvaće i jak vjetar koji će praviti nanose i smetove, što će usložniti i ovako veoma složenu situaciju na ovim područjima.

 

Nezavisne/Informer.ba