Svijet Udarno Vijesti

Libijski pobunjenici tvrde: Srpski plaćenici su pomogli Gadafiju da pobjegne

Vidjeo sam svojim očima! Gadafi je pobjegao iz Tripolija! Vidjeo sam ga u koloni od četiri oklopljena ‘hamera’. Išli su ka jugu. Odvezli su ga njegovi plaćenici, Srbi!“
Ovo je na Tviteru napisao jedan od pobunjenika, koji izvještavaju sa lica mjesta i preko interneta objavljuju najnovije vjesti sa ratišta.

Informacija o „srpskim plaćenicima koji su evakuisali Gadafija“ samo je još jedna u nizu u kojima se ovih dana Srbi povezuju sa bivšim vođom Libije.

Podsjetimo, u srijedu se u medijima pojavila informacija da su na aerodromu u Tripoliju uhapšena petorica Srba, za koje se sumnja da su „Gadafijevi snajperisti“. Tada je pobunjenik koji je označen kao vođa grupe koja drži međunarodni aerodrom rekao da su „uhapšena petorica, Srbi, koji tvrde da su građevinci, ali mi znamo da su Gadafijevi snajperisti“.

Potom se u zapadnim medijima pojavila ispovijest izvjesnog penzionisanog generala, Srbina, koji je bio, kako su prenijeli, „visoki savjetnik Moamera Gadafija“. I on je ispričao da je bio uz Gadafija i da mu je, maltene, bio desna ruka sve dok nije postalo očigledno da će pukovnik pasti.

Poslije toga se u britanskim tabloidima pojavila ispovijest jednog plaćenika, Hrvata, koji je, dodao da je „kod Gadafija mnogo plaćenika iz Srbije“.

 

Kurir/Informer.ba