Svijet Udarno Vijesti

Libijski pobunjenici uhapsili pet Srba za koje sumnjaju da su snajperisti

Libijski pobunjenik Ahmed Mehdi rekao je danas da su pobunjeničke snage u blizini Tripolija zarobile i petoricu Srba, prenio je AFP.

“Uhapsili smo petoricu Srba koji su nam rekli da su građevinski radnici, ali mi smatramo da bi oni mogli da budu progadafijevi snajperisti. Oni su na bezbjednom, unutar međunarodnog aerodroma“, rekao je Mehdi, javio je AFP.

Mehdi je izjavu dao u trenucima kada pobunjenici pokušavaju da obezbjede put koji vodi od prijestolnice do međunarodnog aerodroma, koji je pod njihovom kontrolom, ali se nalazi pod žestokom vatrom Gadafijevih snaga.

On je rekao i da novinari ne mogu vidjeti zarobljenike dok “istraga ne bude završena” i dodao da pobunjenici provjeravaju sa kompanijom za koju su muškarci rekli da rade da li su oni njeni radnici.

“Uhapsili smo brojne afričke borce kada smo došli ovde, trebalo nam je tri sata da dođemo“, rekao je on i dodao da aerodrom nije oštećen, ali da postoje problemi na putu koji vodi do njega.

“Na aerodromu smo četiri dana”, rekao je Mehdi, a u blizini tog mjesta padaju rakete tipa “Grad” i uzdiže se dim iz pogođenih vozila, javila je francuska agencija.

Izlazak iz Tripolija je nesiguran i nepredvidiv, pobunjenici na kontrolnim punktovima upućuju kuda treba da se ide ili upozoravaju na snajpere i rakete, prenio je Frans pres.

Međunarodni aerodrom u Tripoliju nalazi se tridesetak kilometara južno od centra prijestolnice.

 

Tanjug/Informer.ba