BiH Udarno Vijesti

Lijanović: HDZBiH glavni krivac za negativan izvještaj Evropske komisije

U povodu negativnog izvještaja Europske komisije o trenutnom stanju u BiH, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović izjavio je danas u Sarajevu nakon konstituirajuće sjednice Komisije za provođenje presude “Sejdić-Finci” da je glavni krivac za takav izvještaj, odnosno za takvo stanje u zemlji HDZBiH.

Posljednja dva dana, u kojim su građani u Bosni i Hercegovini još jednom službeno upoznati s mnogim veoma bitnim informacijama o stanju u zemlji, pokazala su plodove kampanje onih koji koče razvoj BiH i opstruiraju sve demokratske procese nužne za normalno funkcioniranje ove zemlje. Stanje jest itekako alarmantno, ali ne i bez rješenja.

 Izvještaj Europske komisije, kao i izjave pojedinaca, da “ako rat ponovno izbije u BiH, niko neće moći tvrditi da nije bilo upozorenja” prednjače, uz ostalo, u cijeloj toj kampanji. Glavni krivci, sukreatori i supotpisnici ovog negativnog izvještaja Europske komisije jesu predstavnici HDZ-a BiH, kojima jedino odgovara ovakvo stanje, kako bi i dalje mogli što lakše ostvariti svoje foteljaške interese.

 Logično je da običnog građanina u BiH, koji je i previše ojađen, obespravljen i svaki dan gladniji, takve stvari još više kolebaju u vjeri u bilo kakav boljitak“, izjavio je Lijanović.

Cjelovita Bosna i Hercegovina, u kojoj žive tri konstitutivna naroda i građani koji se izjašnjavaju kao ostali, od strane onih koji joj žele dobro, a kojih ima dovoljno u BiH i izvan nje, biti će sačuvana i povedena u EU integracije i ekonomski oporavak, i to na principima međuetničke suradnje i dobrosusjedskih odnosa.

 Jednakopravnost svih naših građana biti će zastupljena na svakom pedlju naše Bosne i Hercegovine. Današnje konstituiranje Komisije za provođenje presude ‘Sejdić-Finci’ mali je korak za nas parlamentarce, a veliki za uspostavu pravičnosti i sistemskoj zaštiti svih građana ove zemlje“, zaključio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mlade Ivanković Lijanović.

 

Fena/Informer.ba