Region Udarno Vijesti

Lijepa slovenska ministrica usred skandala s malverzacijama, kokainom i orgijama s divljim psima!

Katarina Kresal podnijela je ostavku na mjesto šefice policije i zamalo srušila Pahorovu Vladu. Njezinog dečka povezuje se s tranvestitskim doktorom koji je organizirao lanac pseće prostitucije

Katarina je već u prvom razredu osnovne škole sanjala kako će postati liječnica. Desetak godina kasnije posjetila je Bežigradsku gimnaziju u Ljubljani i počela sanjati o nečem drugom. Taj san joj se i ostvario.

Postala je prva predsjednica neke slovenske parlamentarne stranke, magazin Obrazi proglasio ju je 2009. Političarkom godine, magazin Jana dao joj je laksavu titulu Slovenke 2009., a sve donedavno bila je ministrica unutrašnjih poslova Slovenije.

Ona je Katarina Kresal – jedna od najmoćnijih žena u Sloveniji.

Neopoziva ostavka

Optuživali su je da šmrče kokain, pomaže majci i rodbini u raznim prevarama i malverzacijama, dopušta svom službenom vozaču da je vozi brzinom od 200 kilometara na sat i ljubuje s advokatom kojeg je dio medija direktno povezivao sa seksualnim orgijama s psima bulmastifima. Ona je sve njihove napade do sada preživjela. Neokrznuta. Prije desetak dana podnijela je neopozivu ostavku na mjesto ministrice unutrašnjih poslova i Vladu premijera Boruta Pahora dovela u krizu.

Savršeni par

Nakon što je dvije godine bila direktorica pravnog odjela Western Wireless Internationala, 2003. godine zapošljava se kod advokata Mire Senice.

Između mlade pripravnice i moćnog advokata brzo se rodila ljubav. Ona je lijepa mlada žena, politički potkovana. Voli dobru ambijentalnu muziku, obožava Kafku i Hadrijanove memoare, gleda romantične filmove i pije bijelo vino, a on je poznat po raskošnom životu. Nije mu teško svoju dragu avionom odvesti u Milano u šoping ili na pozorišnu predstavu u Berlinu. Par iz snova.

Životinjske orgije

Iako je advokat Senica oduvijek tvrdio da nema veze s politikom, neki slovenski mediji upravo njega, zbog velikog uticaja i poznanstva s brojnim slovenskim političkim i poslovnim moćnicima, smatraju najzaslužnijim za Katarinin ulazak u visoku politiku. Naime, liberalni demokrati su te iste godine u martu bili pred potpunim slomom. Stranku je podržavalo svega 2 posto građana i onda su se dosjetili – trebamo dovesti ženu. Njezin izbor za šeficu Liberalnih demokrata Slovenije u junu 2007. godine uzburkao je slovensku političku scenu. “Nedužna, lijepa i pametna” pravnica, kako su je prozvali kolege, uspjela je konsolidirati stranku i uvesti je u parlament na izborima 2008.

Nova koalicijska Vlada na čelu s Borutom Pahorom imenuje je ministricom unutrašnjih poslova. Krenula je žestoko. Prvo je odlučila rješiti problem izbrisanih, odnosno ljudi koji su 1992. godine izgubili sva prava jer nisu zatražili slovensko državljanstvo. Iako je opozicija zbog toga protiv ministrice uložila interpelaciju, ona je preživjela parlamentarnu raspravu. Preživjela je i napad Crkve i tradicionalista koji su se na nju obrušili jer aktivno podržava prava heteroseksualnih i homoseksualnih obitelji. Ojačala je zakonodavstvo o zaštiti žena i djece od nasilja, vožnji pod utjecajem alkohola i pokrenula borbu protiv organiziranog kriminala.

A onda su počele afere. Mediji su nju, odnosno njezina životnog partnera Miru Senicu izravno povezivali s aferom Bulmastifi koja je mjesecima tresla slovensku političku pozornicu. Naime, tog 2. februara 2010. godine rano ujutro podivljali psi pasmine bulmastif Atlas, Joy i Atos rastrgali su svog vlasnika dr. Sašu Baričeviča u njegovoj garaži u Oržanovoj ulici u Ljubljani.

Bijesno režanje i stravično zapomaganje probudilo je jednu košinicu koja je, ne sluteći što se događa, odmah pozvala policiju. Specijalci su ušli u garažu i zatekli stravičan prizor. Baričevič je ležao na podu gol, rastrgan, a krv je šikljala na sve strane. Jedan je pas ubijen na licu mjesta. Doktoru Baričeviču više se nije moglo pomoći. Nekoliko dana kasnije na nekim slovenskim internetskim portalima procurile su fotografije njegova izgrižena tijela, a iz policije je procurio i jedan morbidan detalj – pokraj Baričevičeva tijela pronađen je umjetni penis s remenjem za učvršćivanje oko bokova.

Tada je uslijedio novi šok. Ispostavilo se da je doktor Baričevič zapravo rođen kao žena – Maja Baričevič. Godinama je uzimao muške hormone. No, to nije sve. Obdukcijom nad psima pronađene su ozljede tkiva koje upućuju na seksualno zlostavljanje, a bulmastifi su bili sodomizirani više puta. I to ne samo tog kobnog dana.

Nestali kartoni

Budući da su u garaži navodno pronađeni i tragovi sperme, istražitelji su posumnjali da je u seksualnim orgijama s psima sudjelovala barem još jedna muška osoba. Jedno je bilo sigurno – sperma nije bila Baričevičeva jer on nije imao penis.

Uskoro se policiji javio jedan očevidac koji je vidio muškarca kako iz Oržanove ulice juri velikom brzinom. Mediji su tada počeli špekulirati da bi taj muškarac mogao biti upravo advokat Miro Senica. Pokojni doktor Baričevič bio je ugledni ljekar i suvlasnik dijagnostičkog medicinskog centra Barsos. Poznavao je kompletnu estradnu i političku elitu, pa tako i advokata Senicu. I to jako dobro.

Naime, kad su Baričevičevi bulmastifi 2006. godine napali slučajnog prolaznika Stanislava Megliča i gotovo ga nasmrt izgrizli, veterinarska struka i nadležne institucije tri su puta izdale nalog da se agresivne i krvoločne životinje eutanaziraju. Tada u pomoć priskače advokat Senica, koji iskorištava nedorečenost zakona i spašava opasne životinje.

Nekoliko dana nakon smrti doktora Baričeviča, slovenski mediji objavili su da je upravo advokat Senica te noći bio izgrižen i da se nekoliko minuta nakon krvoločnog napada pojavio u klinici Barsos iz koje su tada navodno nestali neki ljekarski kartoni.

Mediji su svoje tvrdnje potkrepljivali činjenicom da se zbog vidljivih ozljeda nije pojavio ni na njegovu sprovodu, već je s ministricom Kresal otišao na skijanje. Osim toga, počele su kružiti priče da je krug onih koji su bili uključeni u aferu Bulmastifi mnogo širi i da seže do samog vrha slovenske političke elite.

Slučaj se pretvorio u pravi društveni skandal. Ministrica je deset dana šutjela. Kad je shvatila da se aferi ne nazire kraj i da može imati dalekosežne posljedice za njezinu stranku, odjednom je počela živahno komunicirati s medijima. No, na njezinu licu više nije bilo osmijeha. Na prvoj konferenciji za novinare zanijekala je svaku povezanost nje i njezina partnera s aferom.

”Postala sam glavni akter priče s kojom nemam ništa. Ako se radi o seksualnom zlostavljanju životinja, takav čin mi je grozan i gnusan i apsolutno ga osuđujem. Miro Senica nije bio na mjestu događaja i za nesreću je saznao od mene’‘ – izjavila je. Nikada nije dokazano da je advokat imao veze s tim slučajem.

Afera s kokainom

I dok se afera Bulmastifi još nije ni stišala, ministrica unutarnjih poslova već se našla u središtu novog skandala. U martu 2010. uhvatile su je njezine vlastite Cobre u Audiju A8 koji je autocestom jurio brzinom većom od 200 kilometara na sat. Policajci su ga slijedili čak 30 kilometara. Šokirali su se kad su na zadnjem sjedištu ugledali svoju ministricu. Službeni vozač kažnjen je sa 500 eura i 9 kaznenih bodova. Novinari su je tada napali jer se upravo ona u javnosti zalagala za povećanje sigurnosti na cestama.

A onda, krajem godine, novi šok. Neki internetski portali i blogovi objavili su informaciju kako je ministrica u novembru 2010. boravila u klinici za odvikavanje Ljubljanskog kliničkog centra zbog predoziranja kokainom. Katarina se tada testirala na sve droge i test je bio negativan.

Elementi korupcije

No, to nije sve. Mediji su objavili i informaciju kako je državno tužilaštvo protiv njene majke podiglo optužnicu zbog prevare jer je navela fiktivan broj članova udruge fizioterapeuta kako bi im poboljšala status. Kritičari tvrde da ju je kći u tome podržavala. Isto tako, komisija za sprečavanje korupcije podigla je krivičnu prijavu protiv Katarinina strica/amidže Rajka Rotnera, također zbog afere Baričevič.

No, Katarina ni zbog jedne od tih afera nije odstupila s dužnosti ministrice unutrašnjih poslova. Ostavku je prošle srijede dala jer je nezavisna komisija za suzbijanje korupcije u svom izvještaju navela da postoje elementi korupcije u ugovoru koji je njezino ministarstvo sklopilo s poduzetnikom, inače prijateljem Senice, o najmu prostorija za rad Nacionalnog istražnog ureda, policijskog odjela za progon težih oblika privrednog i drugog kriminala.

Slovenski dnevnik Finance nedavno je objavio kako je Kresal bila produžena ruka bogatih Slovenaca koji su preko nje ostvarivali političku moć. Njezini kritičari pak tvrde da iza njena ulaska u politiku stoji interesna grupa koja je usko povezana s advokatom Senicom. I dok se na nju opet obrušavaju svim raspoloživim “oružjem”, ona se mudro povukla, u tišini skuplja političke bodove i priprema se za nove parlamentarne izbore, prenosi Jutarnji list.

 

Informer.ba