Crna hronika Vijesti

Lišeni slobode zbog krađe točkova s putničkog vozila

Policijski službenici III PU u utorak u 13.00 sati, u ulici Trg Sarajevske olimpijade, općina Novi Grad Sarajevo, lišili su slobode G.O., rođenog 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod G.O. su pronađena i oduzeta četiri paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv G.O. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

T.F. I K.A. LIŠENI SLOBODE ZBOG KRAĐE TOČKOVA

Policijski službenici II PU u utorak u 12.15 sati lišili su slobode T.F., rođenog 1985. godine u Ausburgu i K.A., rođenog 1984. godine u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

T.F. i K.A. su u ulici Malta, općina Novo Sarajevo, izvršili krađu točkova s putničkog vozila marke “VW golf 3”, vlasništvo K.I. iz Sarajeva. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.F. i K.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti ovih osoba.

RAZBOJNIŠTVO U ZLATARSKOJ RADNJI “GM” 

U utorak oko 12 sati u ulici Braće Kršo, općina Vogošća, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u zlatarskoj radnji “GM”. Tom prilikom su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu količinu zlatnog nakita, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

LIŠENJE SLOBODE Z.M. 

U ponedjeljak, 21. novembra u 20 sati, na osnovu potrage, policijski službenici III PU su pronašli i lišili slobode Z.M., rođenog 1974. godine, nastanjenog u Sarajevu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 23 sata, Z.M. je predat na nadležnost policijskim službenicima PU Konjic.

NA PODRUČJU KS-a 24 SAOBRAĆAJNE NEZGODE 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 24 saobraćajne nezgode i sve su sa materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrovana vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a.

 

Fena/Informer.ba