Crna hronika Udarno Vijesti

Livno: Pobjegao Albanac osuđen za pedofiliju

Četrdesetčetverogodišnji Aslan Morina kojeg je Opštinski sud u Livnu u julu osudio na šest mjeseci zatvora za krivično djelo zadovoljenja pohote pred djecom, napustio je Livno prije odlaska na izdržavanje kazne.

Morina je albanske nacionalnosti, rođen u mjestu Kušnin Has kod Prizrena, a posjeduje i državljanstvo BiH.

Prema informaciji iz Opštinskog suda, za Murinom, koji je pravosnažno osuđen nakon priznanja krivice i pokajanja, raspisana je međunarodna potjernica i sumnja se da je pobjegao u rodno selo na Kosovo, gdje ima suprugu.

Optužnica kantonalnog Tužilaštva u Livnu teretila je osuđenog Morinu da se 21. oktobra prošle godine u blizini Dječijeg vrtića “Pčelice” u Livnu samozadovoljavao posmatrajući djecu i njihove vaspitačice na igralištu vrtića, a u istrazi je to i priznao.

Šokirani svjedoci koji su i pozvali policiju izjavili su da se pedofil na klupi ispred vrtića zadržao oko sat vremena, između 13.00 i 14.00 časova.

Osuđeni Albanac koji je nakon počinjenog krivičnog djela i hapšenja proveo mjesec dana u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru, godinama je bio sezonski radnik u bratovoj pekarskoj radnji u Livnu i do sada nije bio evidentiran kao pedofil.

Sedam dana nakon hapšenja zatvorenici su ga pretukli u pritvorskoj jedinici mostarskog zatvora prilikom tuširanja, što su oni negirali, tvrdeći da je “pao niz stepenice“. Sumnja se da je pobjegao iz BiH.

 

Srna/Informer.ba