Crna hronika Udarno Vijesti

Ljekari se bore za život lopova koji je skočio s petog sprata

Supružnici Sejda i Ahmo Hrelja, koji žive u sarajevskom naselju Vojničko Polje, u ulici Senada Mandića Dende na broju 1, nisu ni sanjali kakvu će dramu doživjeti kada su se vratili u svoj stan jučer oko 13.15 sati.

Par je u svom stanu zatekao provalnika Namika Suljevića (27) iz Sarajeva, koji je, našavši se u klopci, odlučio skočiti s prozora njihovog stana koji se nalazi na petom spratu.

Imao šrafciger

Suljević je nekim čudom preživo, ali je zadobio teške ozljede i ljekari se bore za njegov život. Slučaj je postao još šokantniji kada su Sjeda i Ahmo otkrili da je, zapravo, riječ o njihovom komšiji.

Kako su nam ispričali, Sejda je pri povratku primijetila da je brava na ulaznim vratima iščupana. Kada su ušli, na djelu su zatekli Suljevića, koji je već vršio premetačinu u stanu. U ruci je imao šrafciger. Kada je vidio vlasnike stana, provalnik se uspaničio, istrčao je iz sobe u kojoj je zatečen te je otvorio prozor, popeo se i pred očima šokiranih vlasnika skočio.

Udario glavom

Nesretni lopov prilikom pada je udario glavom u automobil koji je bio parkiran ispred zgrade.

” Izašli smo samo nakratko. Strašno sam se prepala kada smo zatekli mladića u stanu. Suprug i ja smo stariji ljudi i strahovali smo da nas ne povrijedi. U stanu je sve ispreturao. Ne mogu vjerovati da je skočio s prozora, još se ne mogu oporaviti od šoka” – kazala nam je Sejda.

Ubrzo su na mjesto događaja stigli pripadnici Interventnog voda Treće policijske uprave, kao i ekipa Hitne pomoći, koja je provalnika prevezla u bolnicu Koševo. Iz KCUS-a saznajemo da je Suljević zadobio višestruke prijelome i da je u vrlo teškom stanju. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, a pripadnici Odjela kriminalističke policije izuzeli su tragove, kao i otiske prstiju s prozora i iz stana.

Ovisnik o drogama

U torbici koju je sa sobom imao Suljević pronađeni su “lomljač” brava, parfem i ručni sat. Sejda nam je jučer kazala da je lopov uspio iz stana uzeti sat i parfem.

Kako su nam kazali uznemireni stanari, oni više ne znaju kako da se zaštite od provalnika. Inače, za Suljevića su kazali da se radi o osobi ovisnoj o narkoticima i da je samo nekoliko dana ranije opljačkao slijepu staricu, kojoj je s vrata otrgnuo dvije zlatne ogrlice.

Denis Hrelja vidio pad: Udarac je bio strašan

Interesantna je činjenica da je provalnikov pad s visine od oko 30 metara vidio Sejdin i Ahmin sin Denis Hrelja, koji nije ni znao da je njihov stan obijen. Prišao je povrijeđenom Suljeviću i prepoznao ga. Radilo se o njegovom komšiji iz susjednog ulaza!

” Popravljao sam automobil naspram moje zgrade. Pogledao sam prema zgradi i vidio da čovjek pada. To je strašno puklo. Pritrčao sam i zatekao strahovit prizor. Mladić je bio sav polomljen i krvav, ali svjestan. Pitao me: “Jesi li to ti, Denise?” Bio je krvav pa sam jedva prepoznao Namika, koji živi u ulazu do nas. Tražio je da mu pomognem, ali ga nisam smio pomjerati, jer je svugdje po tijelu imao otvorene prijelome i kosti su ispale vani. Podigao sam pogled prema mom stanu i vidio majku kako vrišti, to je scena koju neću nikada zaboraviti. Tada sam shvatio da je skočio s prozora mog stana” – kazao nam je Denis.

 

Dnevniavaz/Informer.ba