Svijet Udarno Vijesti

London: Bačene dvije zapaljive naprave na policijsko vozilo

Policija u Londonu u stanju je pripravnosti, pošto su noćas na policijsko vozilo bačene dvije benzinske bombe.

Bombe su bačene na policijsko vozilo, koje je patroliralo ulicama u sjevernom dijelu Londona. Incident se desio nedaleko od mjesta na kojem je izbilo nasilje koje je pokrenulo četvorodnevne nemire širom Velike Britanije.

Scotland Yard je najavio da će na ulice Londona poslati više od 10 000 policajaca usljed strahovanja od izbijanja novih nemira.

Nova policijska pojačanja najavljena su u vrijeme kada je pojačana pripravnost u Londonu pred održavanje festivala u Noting Hilu. Ukinuta su sva neopravdana i opravdana odsustva policajaca.

Višerangirani policijski zvaničnici najavili su da bi nasilnici mogli da iskoriste festival i pokrenu nemire. Organizatori su saopštili da su pojačane mjere bezbjednosti i da su izrađeni planovi za slučaj da se bilo šta nepredviđeno dogodi.

U Londonu su pojačana strahovanja zbog održavanja festivala nakon nemira koji su potresali britansku prijestonicu četiri dana. Policija je uhapsila skoro 2 000 ljudi nakon što je nasilje izbilo u 22 stambena naselja i potom se proširilo na razne dijelove Engleske.

 

Srna/Informer.ba