Svijet Udarno Vijesti

Londonski demonstranti podigli šatore i prenoćili vani

Dio londonskih demonstranata prenoćilo je ispred Katedrale sv. Pavla. Ondje se i dalje nalazi petstotinjak ljudi, a tokom noći je podignuto sedamdesetak šatora, prenosi BBC.

Demonstranti su su dali obećanje da će tu ostati do daljnjeg čime žele da pokažu svoju ljutnju na bankare i političare zbog globalne ekonomske krize.

Ljudi kažu da je sada stvarno dosta, želimo pravu demokratiju, a ne onu zasnovanu na interesima krupnog biznisa i bankarskog sistema” – kazao je jedan od demonstranata.

Protesti u Londonu samo su jedna u nizu sličnih akcija koje su juče održane širom svijeta, sa najgorim u Rimu gdje je došlo do sukoba demonstranata i policije. Policija u Londonu, koju su demonstranti osudili za prekomjerno nasilje, smanjila je danas svoje prisustvo na zahtjev svetšenika katedrale.

Policija je saopštila da će čekati kako će se odvijati situacija i nisu željeli da komentarišu da li će biti preduzete mjere uklanjanja kampa. Privlačeći veliku medijsku pažnju protesti “Okupirajte London” mnogo su manji od nedavnih demonstracija u britanskoj prijestonici.

 

Srna/Informer.ba