BiH Udarno Vijesti

Lopata party u srijedu u Tuzli

“Lopata party” je naziv akcije čišćenja snijega koju za srijedu, 8. februara, u Tuzli organizira tamošnje humanitarno udruženje City Angels.

Akcija treba početi na Trgu slobode u 12 sati. Planirano je da od skupljenog snijega bude napravljen Snješko Bijelić, najveći do sada u Tuzli.

“Na ovaj način svi koji žele mogu pomoći u čišćenju našeg grada, ali se i dobro zabaviti i nasmijati uz pravu zimsku čaroliju. Za sve prisutne osiguran je topli čaj“, saopćili su organizatori.

Pozivajući se na moralnu obavezu svakog građanina da pomogne u ublažavanju posljedica od prirodnih nepogoda, City Angels apeluje drugim nevladinim organizacijama i svim Tuzlacima da učestvuju u akciji kako bi zajednički očistili grad od snijega i odaslali poruku da Tuzlacima nije teško izaći na ulice i zajedničkim snagama pomoći u sličnim situacijama.

Tuzlanski načelnik je u subotu, 4. februara, proglasio stanje prirodne nepogode. Nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona obustavljena je do kraja naredne.

 

Fena/Informer.ba