Crna hronika Udarno Vijesti

Lopovi pokušali provaliti u Barašinov stan

Nepoznati lopov ili više njih pokušali su provaliti u porodični stan Milorada Barašina, suspendovanog glavnog tužioca Tužilaštva BiH, u banjalučkom naselju Borik, saznaju Nezavisne novine.

Provala u stan prijavljena je 23. jula, a policija je pokrenula istragu kako bi što prije pronašla i uhapsila lopove.

Zanimljivo je da ulaz u zgradu u Ulici Novice Cerovića, u kojoj se nalazi Barašinov stan, već više godina čuvaju pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Komšije Barašinovih, koje su do juče mislile da žive u jednoj od najbezbjednijih zgrada, preko noći su ipak promijenile mišljenje.

Komentarišući novi napad na njegovu imovinu, Barašin je juče za “Nezavisne” izjavio da je pokušaj provale u porodični stan nastavak pritiska i kampanje koja se vodi protiv njega više mjeseci.

Barašin je potvrdio da se ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje nalazi stražarska kućica, te da u njoj danonoćno boravi jedan policajac.

“Kući smo se vratili u petak oko 23.30 i zatekli polomljenu bravu na ulaznim vratima. Najvjerovatnije nisu mogli da je provale u potpunosti s obzirom na to da se radi o one touch lock bravi i tako uđu u stan”, ispričao je Barašin, potvrdivši da u trenutku provale niko od članova njegove porodice nije boravio u stanu.

Stan Milorada Barašina, koji je nedavno suspendovan odlukom Disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, u banjalučkom naselju Borik dosada nije bio meta pljačkaških napada.

“Nezavisne” saznaju da je u trenutku kada su lopovi pokušali provaliti u stan u Ulici Novice Cerovića ispred ulaza u zgradu bio pripadnik Agencije za obezbjeđenje lica i imovine.

“Ovakve stvari se ne bi smjele dešavati, tim prije što se u zgradu ne može ući bez ključa ili automatskog otključavanja iz stana kada neko pozvoni na interfon”, ispričao je stanar, koji živi u ulazu u kojem je i Barašin, a koji je želio ostati anoniman. “Nezavisne” saznaju da zgrada nema sigurnosne kamere.

Podsjetimo, takođe, da su nepoznati provalnici u februaru 2010. godine provalili u stan koji je Barašin koristio u Sarajevu.

Ova pljačka nije riješena do danas, a lopovi su iz stana odnijeli Barašinov laptop, te druge lične predmete. U trenutku ove provale Barašin je boravio na konferenciji u inostranstvu.

 

Informer.ba