Crna hronika Udarno Vijesti

Lovačkom puškom ranio šestogodišnjaka

Policija iz Gradiške uhapsila je Željka Veljića (80) iz Donjih Podgradaca, opština Gradiška, koji je iz lovačke puške sačmarice povrijedio šestogodišnjaka iz Gradiške, rečeno je Srni u Policiji Republike Srpske.

Maloljetnik je odmah nakon incidenta prebačen u stanicu hitne pomoći, gdje mu je ukazana medicinska pomoć.

Veljić, koji je uhapšen juče oko 14.15, prilikom kriminalističke obrade u Policijskoj stanici Gradiška dobrovoljno je predao lovačku pušku, a nadležno Tužilaštvo naknadno će se izjasniti da li postoje elementi krivičnog djela.

Pripadnici Policijske stanice Gradiška uhapsili su juče 31-godišnjeg Stevana Restanovića iz Mahovljana u opštini Gradiška i 27-godišnjeg Slavka Živića iz Gradiške zbog krivičnog djela teška krađa.

Kako je Srni rečeno u Policiji Republike Srpske, oni su u noći 26. na 27. decembar u Ulici Lepe Radić u Gradišci sa parking prostora ukrali automobil “reno megan”, čime su vlasniku pričinili materijalnu štetu od 12.000 KM.

Policija je prilikom operativnog rada pronašla počinioce, a kod Restanovića je pronađen i ukradeni automobil koji će biti vraćen. Kako Srna nezvanično saznaje, Restanović je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Restanović i Živić su nakon kriminalstičke obrade pušteni na slobodu, a policija će nadležnom tužilaštvu podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teške krađe.

Policija je juče oko 10.00 časova u Banijskoj ulici u Banjaluci uhapsila 27-godišnjeg Radomira Lužija na osnovu centralne potjernice banjalučkog Osnovnog suda.

Srni je u Policiji Republike Srpske potvrđeno da se centralna potjernica odnosi na krivično djelo nedozvoljena proizvodnja oružja i eksplozivnih materija od 20. decembra prošle godine. Odmah nakon hapšenja on je predat u nadležnost sudske policije.

 

Srna/Informer.ba