Svijet Udarno Vijesti

Lukašenko: Bolje biti diktator nego homoseksualac

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je “bolje biti diktator nego homoseksualac”, očigledno misleći na njemačkog ministra spoljnih poslova Guida Westerwellea.

Kritikujući novi krug sankcija EU protiv Minska Lukašenko je rekao da vlada opća histerija i da postoje dva tipa političara, prenosi RIA Novosti.

“Jedan živi u Varšavi, a drugi u Berlinu, što se tiče drugog ili lezbijke ili homoseksualci viču kako ovdje postoji diktatura, kada to čujem pomislim da je bolje biti diktator, nego homoseksualac”, rekao je Lukašenko.

Bjeloruski predsjednik osudio je i saopštenje Evropskog parlamenta od prošle sedmice, u kome se poziva da se zabrani Bjelorusiji da bude domaćin Svjetskog šampionata u hokeju na ledu 2014. godine jer vlasti drže političke zatvorenike i zbog represije.

“Ove priče o zabrani Bjelorusiji da bude domaćin šampionata, čiji su tvorci birokrate naše planete, većinom Amerikanci i Evropljani, za svaku je osudu i gađenje. Bjelorusi zaslužuju da budu domaćini svjetskog šampionata 2014. godine i mi ćemo tome ozbiljno pristupiti”, rekao je on.

Srna/Informer.ba