Svijet Udarno Vijesti

Mađarska: Banda ubica živjela među beskućnicima

Mađarska policija u pritvoru drži šest osoba osumnjičenih za masovna ubistva na Cepelu (Čepelu), dunavskoj adi južno od Budimpešte.

Svi su, kako je izjavio rukovodilac Nacionalnog istražnog biroa (NNI) Zoltan Čizner, članovi iste bande, koja je živjela među beskućnicima u šumovitom dijelu 23. budimpeštanskog kvarta.

Vođa bande, koju policija prati još od aprila ove godione, rekao je istražnim organima da se u Mađarskoj nalazi od 2007. godine i da je Makedonac, ali to nije mogao da potvrdi nekim dokumentom. Zbog toga smo zatražili međunarodnu pomoć“, rekao je Čizner.

Kriminalna grupa je u proteklom periodu izvršila više teških krivičnih dijela. U proljeće su tri člana bande uhapšena zbog oružanih pljački i još se nalaze u pritvoru.

Policija sumnja da je ta ista banda odgovorna i za ubistva na Čelepu, a otkrio ih je 30-godišnji mladić porijeklom iz Rumunije, kojeg su članovi te grupe pokrali, maltretirali i zakopali do vrata. Nekako je uspio da se izvuče iz rupe i obavijesti policiju.

Policija je u srijedu pronašla grob u kojem je bilo zakopano četvoro ljudi. Leševi su prenijeti na patologiju Ministarstva državne uprave i pravosuđa, ali će, kako je saopćeno, trebati više sedmica da se utvrdi vrijeme i uzrok smrti.

 

RSE/Informer.ba